Kveik Yeastery K.1 Voss Kveik Gær, 5 G - 271201

69,50 DKK

Til 20 - 30 ltr. bryg. K.1 Voss har frugtagtige noter med appelsin og citrus som hovedkarakteristika. Voss gærer fra 18°C  og op til 42°C. Ved den højeste temperatur kan man forvente, at øllet gærer færdigt på 48 timer eller hurtigere. Scroll ned og læs mere

Lagerstatus:
stk.

K.1 Voss Kveik

K.1 Voss Kveik kommer fra Sigmund Gjernes fra Voss i Norge.
Voss var førhen fortrinsvis isoleret fra de større byer, og folk delte hovedsageligt Kveik med hinanden, og på grund af afstanden til andre bebyggelser blev denne Kveik sjældent blandet med andre typer.

Smag og aroma

K.1 Voss har frugtagtige noter med appelsin og citrus som hovedkarakteristika. Ved høje gæringstemperaturer er intensiteten af smag og aroma middel til høj, og ved lavere temperaturer vil den være mindre intens.

Gæring

K.1 Voss gærer fra 18°C (64°F) og op til 42°C (107°F). Jo højere gæringstemperatur, desto hurtigere gæring.

Ved den højeste temperatur kan man forvente, at øllet gærer færdigt på 48 timer eller hurtigere. Hvis gæringen sker ved lave temperaturer, må man forvente, at gæringstiden øges. Det anbefales at tilføje gærnæring, for at sikre en sund gæring.

Dosering

Hæld direkte i urten ved at drysse gæren hen over overfladen. Sørg for, at urten har en temperatur over 20°C (68°F). Dosering 20 g/hl. For gæring under 20°C (68°F) eller høj massefylde øges doseringen til 40 g/hl.

 

Smagsprofil: Frugtagtige noter med appelsin og citrus som hovedkarakteristika

Procent faste stoffer: 93-96%

Levedygtighed: ? 5 x 10? CFU per gram af tørgær

Diastaticus: Ikke fundet

Bakterier < 1 per 10gærceller

Mælkesyrebakterier: < 1 per 10gærceller

Flokkulering: Medium

Attenuation: Høj.

Temperatursområde: 18 - 42°C (64 - 107°F)

Alkoholtolerance: 12% ABV

Dosering: 20 g/HL

Øllet kan være gæret færdigt på 48 timer.