Kveik Yeastery K.14 Eitrheim Kveik Gær, 5 G - 271203

69,50 DKK

Til 20 - 30 ltr. bryg. K.14 Eitrheim Kveik giver en utrolig smag af moden pære, blomme, rosin, sveske og honning. Dette er en meget alsidg gær og kan anvendes til forskelllige såsom IPA, Pale Ale, NEIPA, Stout og Portor.
Eitrheim gærer fra 18°C og op til 42°C. Ved den højeste temperatur kan man forvente, at øllet gærer færdigt på 48 timer.

Lagerstatus:
stk.

K.14 Eitrheim Kveik

K.14 Eitrheim Kveik kommer fra Reidar Eitrheim fra Tokheim, Norge. Tokheim ligger tæt på Odda i hjertet af Hardangerfjorden og ved siden af Folgefonna Nationalpark.

 

Smag og aroma

K.22 Stalljen har Kveik giver en utrolig smag af moden pære, blomme, rosin, sveske og honning. Ved høje gæringstemperaturer er intensiteten af smag og aroma middel til høj, og ved lavere temperaturer vil den være mindre intens. Dette er en meget alsidg gær og kan anvendes til forskelllige såsom IPA, Pale Ale, NEIPA, Stout og Portor.

 

Gæring

Stalljen gærer fra 18°C (64°F) og op til 42°C (107°F). Jo højere gæringstemperatur, desto hurtigere gæring.

Ved den højeste temperatur kan man forvente, at øllet gærer færdigt på 48 timer. Hvis gæringen sker ved lave temperaturer, må man forvente, at gæringstiden øges. Det anbefales at tilføje gærnæring, for at sikre en sund gæring.

 

Dosering

Hæld direkte i urten ved at drysse gæren hen over overfladen. Sørg for, at urten har en temperatur over 20°C (68°F). Dosering 5 g/20-30 L. For gæring under 20°C (68°F) eller høj massefylde øges doseringen til 10 g/20 L.

 

Smagsprofil: Noter af moden pære, blomme, rosin, sveske og honning.

Procent faste stoffer: 93-96%

Levedygtighed: ? 5 x 10? CFU per gram af tørgær

Diastaticus: Ikke fundet

Bakterier: < 1 per 10gærceller

Mælkesyrebakterier: < 1 per 10gærceller

Flokkulering: Lav

Attenuation: Høj.

Temperatursområde: 18 - 42°C (64 - 107°F)

Alkoholtolerance: 12% ABV

Dosering: 5 g/20-30 L.

Øllet kan være gæret færdigt på 48 timer.