Kveik Yeastery K.9 Ebbegarden Kveik Gær, 5 G - 271202

69,50 DKK

Til 20 - 30 ltr. bryg. K.9 Ebbegarden giver smag og aroma af tropiske frugter. Ebbegarden gærer fra 18°C og op til 38°C. Ved den højeste temperatur kan man forvente, at øllet gærer færdigt på 48 timer

Lagerstatus:
stk.

K.9 Ebbegarden Kveik

K.9 Ebbegarden Kveik kommer fra Ebbegarden fra Stordal i Norge. Ebbegarden har traditionelt produceret frugt, og det menes, at det er kilden til frugtigheden i deres Kveik. I løbet af vikingetiden slår mange sig ned i Stordal; og til fester og sammenkomster, til fødsel, konfirmationer og begravelser bryggede folk deres egen øl med Kveik.

Smag og aroma

Smag og aroma af tropiske frugter. Ved høje gæringstemperaturer er intensiteten af smag og aroma middel til høj, og ved lavere temperaturer vil den være mindre intens. K.9 Ebbegarden forstærker bitterheden, og det anbefales at justere til lavere IBU.

 

Gæring

K.9 Ebbegarden gærer fra 18°C (64°F) og op til 38°C (100°F). Jo højere gæringstemperatur, desto hurtigere gæring.

Ved den højeste temperatur kan man forvente, at øllet gærer færdigt på 48 timer. Hvis gæringen sker ved lave temperaturer, må man forvente, at gæringstiden øges. Det anbefales at tilføje gærnæring, for at sikre en sund gæring.

 

Dosering

Hæld direkte i urten ved at drysse gæren hen over overfladen. Sørg for, at urten har en temperatur over 20°C (68°F). Dosering 5 g/20-30 L. For gæring under 20°C (68°F) eller høj massefylde øges doseringen til 10 g/20 L.

 

Smagsprofil: Tropiske frugter.

Procent faste stoffer: 93-96%

Levedygtighed: ? 5 x 10? CFU per gram af tørgær

Diastaticus: Ikke fundet

Bakterier < 1 per 10gærceller

Mælkesyrebakterier: < 1 per 10gærceller

Flokkulering: Medium

Attenuation: Høj.

Temperatursområde: 18 - 38°C (64 - 100°F)

Alkoholtolerance: 12% ABV

Dosering: 5 g/ 20-30 L.

Øllet kan være gæret færdigt på 48 timer.