New England frembringer frugt estere profil, hvilket er påkrævet i en East Coast øl. En normal fermentering med New England vil producere tropiske og frugt estere, specifikt stenfrugter som fersken. Gennem ?-glucosidase enzymet, kan New England fremhæve humlesmagen og aroma. Den har medium til høj attenuation og en medium flokkulering, hvilket gør den egnet til øltypen East Coast ale.
Perfekt til de Amerikanske østkyst-stilarter med sine tropiske og frugtagtige estere; især stenfrugter som fersken.
Smagsprofil: Frugt, specifikt tropiske og stenfrugter
Procent faste stoffer: 93% 97%
Levedygtighed: ? 5 x 109 CFU per gram af tørgær
Bakterier: < 1 per 106 gær celler
Flokkulering: Medium
Attenuation: Medium til høj
Temperaturs område: 15 - 22°C (59 - 72°F)
Alkohol Tolerance: 9% ABV
Dosering: 1,0g/L
Gæringsproces der kan blive færdig på 7 dage. En smule langsommere end de fleste ale stammer.